Linderöds IF - Önneköps IF 1-2 (1-2) 12 april 2008, träningsmatch

Avbytare: Edvinsson, KP, Micke, Mats

Målskyttar: Håkan Andersson 1, Magnus ”Kogaren” Nilsson 1

Rapport:
Så var även sista träningsmatchen spelad och även den slutade med vinst. Kanske något överraskande med tanke på att division 5 laget Linderöd stod för motståndet. Ett Linderöd som gått bra i träningsmatcherna och som veckan innan slog Tollarp. För Tollarp var detta precis som för oss genrepet inför serien och de hade så när som på en man sitt bästa lag. Själv så har vi en liten förkylningsepedimi i laget och av denna anledning kunde inte mittbacksparet Johan och Jonas medverka. Nu har i stort sett hela laget varit förkylt någon gång under de sista 14 dagarna och vi får verkligen hoppas att alla har tillfrisknat tills på fredag då serien drar igång. Även Ivan som är i Spanien och Ceder som var på konfirmation och Tonny som var på andra begivenheter saknades i denna match. Att vi saknade 5 potentiella startspelare märktes dock inte denna dag, alla gjorde helgjutna insatser och detta gav oss råg i ryggen inför serien.

Linderöd startade matchen väldigt piggt och vi kände nog lite till mans att detta skulle komma att bli en jobbig eftermiddag. De anföll med mycket folk och hade ett väldigt löpvilligt mittfält. Deras bollinnehav var ganska stort men vi släppte inte till mycket chanser. Successivt kom vi mer och mer in i matchen och lyckades skapa några halvchanser.

Efter ca halva halvleken kom så matchens första mål och det var Linderöd som gjorde det efter en perfekt genomskärare som resulterade i ett friläge som i sin tur resulterade i stolpe in och 1-0 var ett faktum.

Repliken lät dock inte vänta på sig och det var Håkan som sköt in 1-1 bollen på halvvolly efter att Robin och Kogaren krigat fram bollen. Av bara farten gjorde vi sen även 1-2 och det var Kogaren som med enorm vilja och beslutsamhet forcerade in bollen i mål, kommer inte ihåg om det var inlägg eller hörna.

Andra halvan av första halvlek var mycket bra från vår sida och vi fortsatte likadant i andra halvlek, men i takt med att klockan tickade tryckte Linderöd på mer och mer. Vi var stundtals tillbakapressade men målchansmässigt var det vi som var hetast och Linderöds målvakt fick göra några svettiga parader. Själv måste jag säga att jag hade det tämligen lugnt. Det blev inga mål i andra halvlek trots en ganska hård Linderödspress på slutet, och matchen slutade med en 2-1 vinst till oss.

Sammanfattningsvis gjorde vi en väldigt bra match. Spelmässigt var det helt ok, dock utan att glänsa och här har vi fortfarande en del att jobba med. Försvarsspelet var dock mycket bra och inställningen och viljan var magnifik. Eller som Jocke Mårtensson sa efter matchen: "Fan va bra gubbar, jag behövde inte ryta till en enda gång". Och det kan jag intyga att det har nog inte hänt många gånger under hans 900 matcher. Vi ska dock absolut inte slå oss för bröstet, träningsmatcher är en sak och seriematcher en helt annan. Men en sak är säker, vi kommer att sälja oss väldigt dyrt. Nu är det bara att hoppas att vädergudarna är med oss så att vi kan spela premiären hemma på Björkvallen på fredag 18.30. Väl mött!